Szukacie pomysłu na nietypowe dania? Tym razem mam dla Was przepis na niezwykłe bułeczki wypełnione pysznym farszem ze szpinaku i fety, które ostatnio urozmaiciły naszą kolację. Co mogę o nich napisać? Smakują obłędnie – są miękkie, puszyste i bardzo aromatyczne. Nawet jeśli ktoś nie przepada za szpinakiem, to po tym daniu na pewno go pokocha. Takie bułeczki ze szpinakiem doskonale sprawdzą się na obiad lub kolację. Można je również przygotować na imprezę jako pyszną przekąskę. Z pewnością zwrócą uwagę gości. Koniecznie wypróbujcie!
BUŁECZKI ZE SZPINAKIEM I FETĄ PRZEPIS
Czas przygotowania: 20 minut | Czas pieczenia: 10 minut | Liczba porcji: 4
Składniki
- 4 bułeczki do hot-dogów
- 100 g sera feta
- 150 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka masła
- szczypta ostrej papryki
- pieprz
Przygotowanie
1. Cebulę pokrój w kosteczkę i zeszklij na łyżce masła. Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz i szczyptę ostrej papryki.
2. W kolejnym kroku dodaj szpinak i całość duś do całkowitego rozmrożenia szpinaku.
3. Patelnię z zawartością ściągnij z ognia i dodaj ser feta pokrojony w kostkę. Całość wymieszaj do połączenia składników.
4. Tak przygotowanym farszem wypełnij bułeczki i przełóż je na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia.
5. Zapiekaj przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
Smacznego!

Polecamy również sprawdzić nasz wcześniejszy przepis na ciasto francuskie ze szpinakiem. Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu przekąska na każdą okazję.