15/11/202315/11/2023 Tortellini w sosie śmietanowym z gorgonzollą 5 (2) Tortellini w sosie śmietanowym z gorgonzolą to danie, po które sięgam bardzo często, kiedy mam mało czasu. Ta propozycja na obiad to idealny pomysł, na szybki, smaczny i ciepły posiłek, kiedy goni nas czas. Całe danie jest bardzo szybkie do przygotowania, a jego wykonanie zajmuje mniej niż 20 minut!. Jeśli lubicie, szybkie i smacznie dania o ciekawym smaku, ten przepis będzie idealnym wyborem, zapraszam! PRZEPIS NA TORTELLINI W SOSIE ŚMIETANOWYM Z GORGONZOLĄ Składniki 150 g pierożków tortellini 100 g sera gorgonzola 1/2 słoika suszonych pomidorów 150 ml słodkiej śmietanki 18% 150 g świeżego szpinaku 1 cebula 3 ząbki czosnku szczypta chilli w płatkach Wykonanie Tortellini gotujemy w osolonej wodzie, zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy, przekładamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość razem podsmażamy przez kilka minut. Po kilku minutach na patelnię przekładamy szpinak, dusimy kilka minut, aż zmniejszy swoją objętość. Suszone pomidory kroimy w paseczki, przekładamy na patelnię. Dodajemy również pokrojony w kostkę ser gorgonzola. Całość zalewamy śmietanką i mieszamy, podgrzewając do zgęstnienia sosu. Pod koniec na patelnię przekładamy ugotowane pierożki tortellini i delikatnie mieszamy. Gotowe danie posypujemy płatkami chilli. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Dania główne obiadpomysł na obiadprzepis na tortelliniszybki obiadtortellini w sosie śmietanowymtortellini z gorgonzolą