27/03/202327/03/2023 Szybkie placuszki 4.4 (15) Przepis na pyszne placuszki na śniadanie lub podwieczorek. Bardzo szybko się je robi i wymagają tylko kilku prostych składników, które każdy znajdzie w swojej kuchni. Placuszki można zaserwować z wieloma dodatkami np. z bitą śmietaną, owocami, masłem orzechowym, kremem czekoladowym lub posypane cukrem pudrem. Bez względu na to, jakie dodatki wybierzecie, placuszki zawsze będą smakować wyśmienicie. Zapraszam do zapoznania się z przepisem. SZYBKIE PLACUSZKI Składniki (na ok. 12 sztuk) 30 g mąki pszennej 4 jajka 2 dojrzałe banany szczypta soli Przygotowanie Jajka powinny być w temperaturze pokojowej, dlatego najlepiej wyciągnąć je wcześniej z lodówki. 1. Banany obieramy i rozgniatamy widelcem na papkę. Dodajemy do nich żółtka i mąkę. Całość dokładnie mieszamy do połączenia. 2. Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. 3. Ubite białka przekładamy do pozostałych składników i delikatnie mieszamy do połączenia za pomocą łyżki. 4. Patelnię rozgrzewamy na średnim ogniu i lekko natłuszczamy. Chochelką, lub łyżką wylewamy ciasto na patelnię, tworząc placuszki. Smażymy z obu stron na rumiano. 5. Gotowe placuszki podajemy z ulubionymi dodatkami. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4.4 / 5. Oddanych głosów: 15 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Przekąski kolacjaplacki z bananówplacuszkiśniadanie