22/06/202322/06/2023 Szybkie paluchy z makiem 0 (0) Szybkie i smaczne paluchy makowe, które można przygotować z 2 składników! Czas ich przygotowania to zaledwie 10 minut! Takie paluchy makowe to świetna i szybka w przygotowaniu przekąska na każdą okazje. Szybko znikają z talerza i każdy je chwali! Zachęcam do wypróbowania przepisu, bo naprawdę warto 🙂 PRZEPIS NA SZYBKIE PALUCHY Z MAKIEM Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 250 g masy makowej Dodatkowo 1 żółtko do posmarowania Wykonanie Ciasto francuskie rozwinąć na blacie i przeciąć na pół, wzdłuż krótszego boku. Na jednym kawałku ciasta rozprowadzić masę makową. Przykryć drugim kawałkiem ciasta. Ciasto pociąć na paski o grubości około 2-3 cm. Każdy pasek chwytając za oba końce zwinąć w spiralę. Układać na blaszce, wyścielonej papierem i smarować roztrzepanym żółtkiem. Piec w 200 stopniach, około 15 minut, do zarumieniania. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Przekąski ekspresowe przekąskimakowe paluchypaluchy makowepaluchy z makiemprzekąski z ciasta francuskiegoszybkie paluchy z makiemszybkie przekąski