26/06/202426/06/2024 Szybkie ciasto z malinami i kruszonką 4.2 (114) Proste i smaczne ciasto z malinami i kruszonką, które robi się bardzo szybko i zawsze się udaje. Taki kawałek ciasta doskonale sprawdzi się na popołudniowy deser do filiżanki kawy lub herbaty. Świeże maliny dodają ciastu orzeźwiającego charakteru. Ich słodko-kwaśny smak idealnie komponuje się z wilgotnym wnętrzem ciasta. SZYBKIE CIASTO Z MALINAMI I KRUSZONKĄ PRZEPIS Składniki 3 jajka 300 g mąki pszennej 50 g roztopionego masła 140 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Kruszonka 75 g mąki pszennej 50 g cukru 50 g zimnego masła Dodatkowo 300 g malin Przygotowanie Jajka zmiksuj z cukrem na puszystą masę. Następnie stopniowo dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodaj roztopione masło i całość zmiksuj do połączenia składników. Masę przełóż do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia, na wierzch wyłóż maliny. Składniki na kruszonkę połącz i rozcieraj palcami, aż powstaną okruszki. Posyp ciasto. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4.2 / 5. Oddanych głosów: 114 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Ciasta i Desery kruszonkamalinyszybkie ciasto