06/12/202306/12/2023 Surówka z czerwonej kapusty 3.7 (3) Surówka z czerwonej kapusty to świetny dodatek do obiadu. Fajnie pasuje do tradycyjnych schabowych, mielonych, a także innych dań obiadowych. Surówka z czerwonej kapusty jest niesamowicie prosta do zrobienia i nie wymaga skomplikowanych składników. Zapraszam do zapoznania się z przepisem! SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY – PRZEPIS Składniki 1/2 główki czerwonej kapusty 1 cebula czerwona 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta soli szczypta pieprzu szczypta cukru Wykonanie Kapustę bardzo drobno poszatkować na mandolinie lub za pomocą noża. Dodać szczyptę soli, wymieszać i odstawić na 15-20 minut. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Do miski z kapustą przełożyć cebulę, dodać majonez, jogurt naturalny, musztardę, szczyptę cukru, sok z cytryny oraz pieprz. Całość wymieszać i odstawić na kilkanaście minut, by smaki się przegryzły. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 3.7 / 5. Oddanych głosów: 3 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Sałatki przepis na surówkęsurówkasurówka do obiadusurówka z czerwonej kapustysurówka z kapustyszybka surówka