31/05/202431/05/2024 Sałatka z jajkiem i czerwoną fasolą 4.2 (76) Szybka sałatka z jajkiem i czerwoną fasolą. Super pomysł na poczęstunek dla gości, szczególnie tych niezapowiedzianych, ponieważ sałatkę robi się ekspresowo. Idealnie sprawdzi się również na rodzinne okazje czy święta, a także jako dodatek do dań i przekąsek z grilla. Sałatka nie wymaga skomplikowanych składników, a wszystkie z nich możecie zakupić w każdym sklepie. Zapraszam do zapoznania się z przepisem! SAŁATKA Z JAJKIEM I CZERWONĄ FASOLĄ – PRZEPIS Składniki 3 jajka 1/2 puszku kukurydzy 1/2 puszki czerwonej fasoli 1 słoik selera konserwowego (320g) 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Fasolę oraz kukurydzę odsączyć z zalewy, przepłukać pod zimną wodą i osuszyć za pomocą ręcznika papierowego. Selera konserwowego odsączyć z zalewy. Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, szczyptą pieprzu i soli. Do miski przełożyć wszystkie składniki i wymieszać. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4.2 / 5. Oddanych głosów: 76 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Sałatki przepis na sałątkęsałatka na świętasałatka z czerwoną fasoląsałatka z jajkiemsałatka z jajkiem i czerwoną fasoląsałatka z selerem konserwowymszybka sałatka