21/10/202421/10/2024 Śledzie w sosie musztardowo-miodowym 4.4 (60) Pyszne i bardzo łatwe do zrobienia śledzie w sosie musztardowo-miodowym. Przepyszna przekąska, która doskonale sprawdzi się na święta, jak i na inne okazję. Przepis na śledzie w sosie musztardowo-miodowym jest bardzo łatwy i nie wymaga wiele pracy. Wystarczy tylko połączyć ze sobą wszystkie składniki i gotowe. Tak przygotowany śledzik smakuje naprawdę rewelacyjnie i z pewnością przypadnie każdemu do gustu. Polecamy również sprawdzić nasz przepis na śledzie w sosie śmietanowym. PRZEPIS NA ŚLEDZIE W SOSIE MUSZTARDOWO-MIODOWYM PRZEPIS Składniki 7 filetów śledziowych a’la Matjas w oleju 1 cebula biała 2 łyżki musztardy francuskiej 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy stołowej 2 łyżeczki płynnego miodu sól pieprz Przygotowanie Śledzie odsączmy z zalewy za pomocą ręcznika papierowego i kroimy na mniejsze kawałeczki. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Do miski przekładamy śmietanę, majonez, musztardę francuską i stołową, miód, szczyptę soli oraz pieprzu. Całość mieszamy. Pokrojonego śledzia oraz cebulę łączymy z sosem. Całość mieszamy, szczelnie zamykamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby smaki się przegryzły. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4.4 / 5. Oddanych głosów: 60 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Przekąski musztardaprzekąskaśledzie