19/05/202319/05/2023 Roladki z tortilli w prażonej cebulce 2 (3) Bardzo proste, a zarazem wyjątkowe roladki z tortilli panierowane w prażonej cebulce. To zaskakujące połączenie smaków, które pokochacie już po pierwszym kęsie. Te małe i kolorowe przekąski z tortilli idealnie sprawdzą się na spotkania ze znajomymi, rodzinne imprezy, czy inne tego typu okazje. Zapraszam do zapoznania się z przepisem. Jest bardzo prosty, a same roladki z tortilli ekspresowe w przygotowaniu. ROLADKI Z TORTILLI W PRAŻONEJ CEBULCE – PRZEPIS Składniki 2 tortille 1 opakowanie cienkich kabanosów 8 plastrów sera żółtego 6 liści sałaty lodowej 1/2 papryki czerwonej 200 g serka śmietankowego typu Almette 1/2 szklanki prażonej cebulki Wykonanie Tortille rozkładamy na desce, smarujemy serkiem śmietankowym. Po 1/4 serka na tortille. Na posmarowane tortille wykładamy liście sałaty, plastry sera żółtego, pokrojoną w słupki paprykę oraz kabanosy. Tortille ciasno zwijamy w rulonik i owijamy folią spożywczą. Wstawiamy do lodówki na 20-30 minut. Po upływie czasu tortille smarujemy pozostałym serkiem i obtaczamy w prażonej cebulce. Następnie kroimy na roladki o grubości około 2 cm. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 2 / 5. Oddanych głosów: 3 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Pozostałe imprezowe przekąskipanierowane roladkiprzekąskiprzepisprzepis na roladkiprzepis na roladki z tortilliroladki w prażonej cebulceroladki z tortilli w prażonej cebulce