12/07/202312/07/2023 Pieczone krążki z cukinii 5 (3) Pieczone krążki z cukinii to fajna przekąska na ciepło. Można je zaserwować na kolację, spotkanie z przyjaciółmi czy rodzinną imprezę. Same krążki można przygotować wcześniej, a przed podaniem tylko zapiec w piekarniku. Pieczone krążki z cukinii to tania i smaczna przekąska, którą można przygotować naprawdę szybko i sprawnie. Przekonajcie się sami, zapraszam na przepis! Smacznego! PIECZONE KRĄŻKI Z CUKINII – PRZEPIS Składniki 15 krążków cukinii 250 g pieczarek 100 g szynki 150 g żółtego sera 15 łyżeczek ketchupu 2 ząbki czosnku 1 cebula sól pieprz zioła prowansalskie sczypiorek Wykonanie Na odrobinie masła podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojone w kosteczkę pieczarki. Podsmażać do momentu, aż pieczarki zmniejszą swoją objętość. Pod koniec doprawić solą oraz pieprzem. Ser żółty zetrzeć na tarce, szynkę pokroić w drobną kosteczkę. Krążki cukinii wyłożyć na blaszkę, wyścieloną papierem do pieczenia. Każdy plaster cukinii posmarować ketchupem i posypać ziołami prowasalskimi. Nałożyć pieczarki, szynkę i posypać startym na tarce serem. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 25-30 minut, grzanie góra-dół. Przed podaniem polać ketchupem i posypać świeżym szczypiorkiem. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 3 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Przekąski imprezowe przekąskikrążki z cukiniipieczone krążki z cukiniiprzekąski na imprezęprzekąski z cukiniiprzepis na cukinięzapiekane krążki z cukinii