29/05/202329/05/2023 Pasta jajeczna z rzodkiewką 3 (2) Pasta jajeczna z rzodkiewką jest doskonałym pomysłem na śniadanie lub kolację. Jajka są źródłem pełnowartościowego białka, rzodkiewka natomiast jest bardzo zdrowym warzywem zawierającym sporą ilość wapnia i witaminy C. Pasta jest zatem bardzo smaczna, pożywna i pełna składników odżywczych. Przepis na pastę jajeczną z rzodkiewką jest bardzo prosty i szybki. Wystarczy 15 minut i pyszna pasta na kanapki gotowa. Jeśli jesteście fanami takich smarowideł, koniecznie wypróbujcie tej wersji z rzodkiewką. PASTA JAJECZNA Z RZODKIEWKĄ PRZEPIS Składniki 10 rzodkiewek 100 g żółtego sera 3 jajka pęczek szczypiorku sól pieprz 1 czubata łyżka majonezu Przygotowanie 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Ścieramy na tarce o dużych oczkach. 2. Rzodkiewki i ser żółty również ścieramy na tarce. 3. Szczypiorek drobno siekamy. 4. Składniki przekładamy do miseczki, dodajemy majonez i mieszamy do połączenia. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 3 / 5. Oddanych głosów: 2 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Przekąski pasta jajecznapasta kanapkowapasta na kanapki