28/05/202428/05/2024 Nutella pie 4.1 (106) Nutella pie to przepyszne ciasto bez pieczenia, które doskonale sprawdzi się na każdą okazję. Kruchy ciasteczkowy spód z intensywnym czekoladowym kremem oczaruje nawet najbardziej wymagające podniebienia. Przepis na nutella pie jest bardzo łatwy i nie wymaga skomplikowanych czynności. Wystarczy postępować zgodnie ze wskazówkami i gwarantujemy, że ciasto uda się każdemu. Deser jest bardzo kremowy, a jego uzupełnieniem jest gruba warstwa czekolady oraz orzeszki. Polecam wypróbować. NUTELLA PIE PRZEPIS Składniki Spód 80 g masła 200 g herbatników kakaowych Krem czekoladowy 200 g Nutelli 200 g sera mascarpone Krem śmietankowy 300 g sera mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo 1 tabliczka czekolady mlecznej 2-3 łyżki mleka 50 g orzeszków ziemnych Przygotowanie Herbatniki rozdrobnić na pył za pomocą blendera. Następnie dodać roztopione masło i wymieszać. Dno tortownicy o średnicy 18 cm wyścielić papierem do pieczenia. Wyłożyć herbatniki i ugnieść tak, by zachodziły na brzegi tortownicy. Nutellę zmiksować z serkiem mascarpone. Krem wyłożyć na ciasteczkowy spód i wstawić na chwilę do lodówki. Schłodzoną śmietankę kremówkę zmiksować z mascarpone i cukrem pudrem. Wyłożyć na krem czekoladowy. Wierzch posypać posiekanymi orzeszkami ziemnymi. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka. Odstawić do przestygnięcia, a następnie polać ciasto. Ciasto wstawić do lodówki najlepiej na całą noc do całkowitego stężenia. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4.1 / 5. Oddanych głosów: 106 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Ciasta i Desery ciasto bez pieczeniadesernutella