09/05/202409/05/2024 Młoda kapusta z ziemniakami i twarogiem 5 (2) Młoda kapusta z ziemniakami i twarogiem to propozycja na pyszne i sycące danie, które doskonale sprawdzi się na rodzinny obiad. Młoda kapusta w towarzystwie ugotowanych ziemniaczków, boczku i twarogu to wyśmienite połączenie, które z pewnością przypadnie do gustu domownikom. Sezon na młodą kapustę trwa stosunkowo krótko, dlatego warto wykorzystać go maksymalnie i skorzystać z naszego przepisu już dziś! MŁODA KAPUSTA Z ZIEMNIAKAMI I TWAROGIEM Składniki 10 ziemniaków 1 średnia główka młodej kapusty 150 g boczku w słupkach 100 g twarogu 1 cebula biała 1 marchewka 250 ml bulionu sól pieprz Przygotowanie Ziemniaki obrać, pokroić na połówki i ugotować w lekko osolonej wodzie. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach, kapustę drobno posiekać. Warzywa przełożyć do garnka, zalać bulionem i gotować pod przykryciem przez około 10 minut. Boczek podsmażyć na patelni. Gdy wytopi się tłuszcz, wrzucić cebulę i dusić przez chwilę, aż się lekko zrumieni. Ugotowane ziemniaki i kapustę przełożyć na patelnie. Całość doprawić solą oraz pieprzem do smaku i smażyć razem jeszcze przez kilka minut. Na koniec danie posypać twarogiem. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Dania główne boczekmłoda kapustapomysł na obiadtwarógziemniaki