29/08/202329/08/2023 Jabłka w cieście 4.5 (10) Jabłka w cieście naleśnikowym to super pomysł na smaczną przekąskę, podwieczorek, a także śniadanie na słodko. Takie kawałki jabłka zanurzone w delikatnym cieście smakują nie tylko dzieciom! Krążki jabłkowe z tego przepisu wychodzą niesamowicie delikatne i pyszne. Można je zaserwować również w formie przekąski podczas rodzinnych spotkań, zapakować dzieciakom do szkoły czy zabrać ze sobą do pracy. PRZEPIS NA JABŁKA W CIEŚCIE Składniki 150 g mąki pszennej 150 ml mleka 1 jajko rozmiar L 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru zwykłego 1 łyżka cukru wanilinowego 4 jabłka cukier puder do posypania olej do smażenia Wykonanie Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wbić jajko, dodać cukier i cukier wanilinowy. Całość wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Jabłka obrać, pokroić na plastry o grubości około 5 mm. Z każdego plastra wykroić środek. Plastry jabłka kolejno otaczać w przygotowanym cieście i wykładać na rozgrzaną z olejem patelnię. Smażyć na rumiano z obu stron. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym a przed podaniem posypać cukrem pudrem. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4.5 / 5. Oddanych głosów: 10 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Przekąski jabłka w cieścieprzekąskaprzekąski na słodkoprzekąski z jabłekprzepisprzepis na jabłka w cieście