28/01/202328/01/2023 Domowe burrito 4.8 (28) Pyszne, domowe burrito z mięsem mielonym to doskonała propozycja na rodzinny obiad lub kolację. Jest bardzo łatwe w przygotowaniu, smaczne i sycące. W smaku niczym nie odbiega od tego z najlepszych meksykańskich restauracji! Domowe burrito doskonale sprawdzi się również jako przekąska na imprezę ze znajomymi. Każdy z przyjemnością będzie zajadał się tym pysznym daniem. Jeśli lubicie kuchnie meksykańską, koniecznie musicie wypróbować ten przepis. DOMOWE BURRITO PRZEPIS Składniki (na 5 sztuk) 5 placków tortilli 400 g mięsa mielonego wołowego 1 puszka czerwonej fasoli 200 g żółtego sera 1 czerwona cebula 1 mniejsza papryka czerwona 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 2 ząbki czosnku 5 łyżek ketchupu sól pieprz szczypta chilli Przygotowanie 1. Na patelni z odrobiną tłuszczu podsmażyć pokrojoną drobno cebulę i czosnek. Następnie wrzucić mięso i całość przyprawić solą, pieprzem oraz szczyptą chilli. Smażyć do zarumienienia mięsa. Następnie dodać ketchup i całość wymieszać. 2. Fasolę czerwoną i kukurydzę odsączyć z zalewy, paprykę pokroić w kosteczkę. Warzywa przełożyć na patelnię z mięsem i całość dusić przez kilka minut, dosyć często mieszając. 3. Tak przygotowany farsz nakładać na tortille, następnie całość posypać startym serem i zawinąć jak krokiety. 4. Tortille podsmażyć w opiekaczu, lub na suchej patelni z obu stron do zarumienienia. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4.8 / 5. Oddanych głosów: 28 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Dania główne Przekąski burritodania z tortillądanie z mięsem mielonymtortilla