14/12/202314/12/2023 Ciasto MARS 5 (3) Ciasto Mars to pyszny deser składający się z herbatników przełożonych pyszną masą śmietankową z dodatkiem batonów Mars oraz masą kajmakową. Ciasto niezwykle proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Doskonale sprawdzi się do popołudniowej kawy czy herbaty. Jeśli tak jak ja, uwielbiacie ciasta bez pieczenia, ciasto MARS z pewnością przypadnie Wam do gustu. CIASTO MARS PRZEPIS Składniki 24 krakersy 12 herbatników maślanych 3 batony mars 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 1/2 puszki masy kajmakowej 50 g czekolady mlecznej Przygotowanie 1. Śmietankę kremówkę, serek mascarpone i cukier puder ubić na puszystą masę. 2. Powstały krem podzielić na dwie części. Do jednej dodać pokrojone na mniejsze kawałki batoniki Mars i wymieszać szpatułką. 3. Formę o wymiarach 20×20 cm wyścielić papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć warstwę herbatników. 4. Na herbatniki wyłożyć masę z batonikami. Na masie ułożyć warstwę krakersów, a na nich rozprowadzić masę kajmakową. Przykryć drugą warstwą krakersów. 5. Na krakersach rozprowadzić pozostałą masę śmietankową. Wierzch posypać startą na tarce czekoladą. 6. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 3 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Ciasta i Desery ciasto bez pieczeniaciasto marsciasto na herbatnikachciasto z krakersami