27/02/202427/02/2024 Ciasto kajmakowe bez pieczenia 4.3 (22) Ciasto kajmakowe bez pieczenia to świetny pomysł na pyszny deser, który można przygotować w kilkanaście minut. Ciasto jest przepyszne, bardzo proste do zrobienia i nie wymaga skomplikowanych składników. Na pewno zachwyci Was swoim smakiem i prostotą wykonania. Zapraszam na przepis! CIASTO KAJMAKOWE BEZ PIECZENIA – PRZEPIS Składniki 1000 ml śmietanki kremówki 30% 500 g serka mascarpone 2 śmietan-fixy duża paczka herbatników kakaowych duża paczka krakersów 1 puszka masy kajmakowej 4 łyżki cukru pudru ok. 50 g płatków migdałów Wykonanie Śmietankę kremówkę ubić z serkiem mascarpone oraz cukrem pudrem wymieszanym z śmietan-fix na puszystą masę. Płatki migdałów podprażyć na suchej patelni. Blaszkę 24×35 cm wyścielić papierem do pieczenia, na spodzie ułożyć herbatniki kakaowe. Na herbatnikach rozprowadzić cześć masy i przykryć krakersami. Na krakersy wyłożyć połowę, lekko podgrzanej masy kajmakowej a na niej ułożyć kolejną warstwę krakersów. Na krakersy wykładamy pozostały krem i układamy na nim herbatniki kakaowe. Wierzch ciasta smarujemy pozostałą masą kajmakową i posypujemy prażonymi migdałami. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4.3 / 5. Oddanych głosów: 22 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Ciasta i Desery ciasto bez pieczeniaciasto kajmakowe bez pieczeniaciasto na herbatnikachciasto z masą kajmakowąciasto z masą krówkową