25/10/202325/10/2023 Chleb z naczynia żaroodpornego 4 (26) Chleb z naczynia żaroodpornego to super pomysł na smaczne i domowe pieczywo. Po wypróbowaniu przepis z pewnością już nie będziecie kupować chleba w sklepie, ponieważ ten jest dużo smaczniejszy. Dodatkowo przepis na chleb z naczynia jest bardzo prosty! Poradzi sobie z nim każdy, ponieważ ten chlebek zawsze wychodzi! Domowy chleb z naczynia jest mięciutki w środku, a jego skórka jest chrupiąca. Taki chlebek lubię najbardziej! Zapraszam do zapoznania się z przepisem. Smacznego! CHLEB Z NACZYNIA ŻAROODPORNEGO – PRZEPIS Składniki 750 g mąki pszennej 500 ml wody 25 g drożdży świeżych 1 łyżka oleju 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Wykonanie Drożdże pokruszyć, wymieszać z cukrem oraz 120 ml ciepłej (niegorącej) wody. Odstawić na 15 minut, by drożdże zaczęły pracować. Mąkę wymieszać z solą, wlać rozczyn, olej, pozostałą wodę i wyrobić na jednolite ciasto. Uformować z niego kulkę, przełożyć do miski, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę. Wyrośnięte ciasto przełożyć na posypaną mąką deskę, uformować w kulkę i przełożyć do naczynia wysmarowanego wcześniej tłuszczem. Naczynie z chlebek przykryć, wstawić do zimnego piekarnika i nagrzewać do 190 stopni. Od momentu osiągnięcia 190 stopni piec 30 minut pod przykryciem, następnie zdjąć pokrywę i piec jeszcze 40 minut. Po upieczeniu chleb wyjąć z naczynia i owinąć w ściereczkę. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4 / 5. Oddanych głosów: 26 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Wypieki chleb przepischleb z naczyniachleb z naczynia żaroodpornegodomowy chlebprzepis na chleb