02/04/202402/04/2024 Chleb z blachy 4.1 (16) Ten domowy chleb przygotujesz w mgnieniu oka! Wystarczy wymieszać ze sobą wszystkie składniki, ciasto przełożyć do blaszki i upiec. Nie musisz czekać, aż ciasto wyrośnie. Przepis na chleb z blachy jest bardzo prosty, szybki i nie wymaga wielu składników. Z pewnością wszystko co potrzebne znajdziecie w swojej kuchni. Chlebek jest smaczny, troszkę inny niż tradycyjny i długo zachowuje świeżość. Jeśli uwielbiacie domowe pieczywo i szukacie nowych smaków, koniecznie musicie wypróbować tej receptury. CHLEB Z BLACHY PRZEPIS Składniki 1 kg mąki pszennej 50 g drożdży świeżych 1 l letniej wody 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki cukru 2 łyżki octu 10% ziarna słonecznika do posypania Przygotowanie 1. W wodzie rozpuścić drożdże, dodać cukier i wymieszać. Następnie dodać sól i stopniowo dodawać mąkę. Na koniec wlać ocet. Wymieszać do połączenia składników. 2. Ciasto przełożyć do blaszki (24×24 cm) wyścielonej papierem do pieczenia, wierzch posypać ziarnami słonecznika. 3. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 60 minut. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4.1 / 5. Oddanych głosów: 16 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Wypieki domowe pieczywodomowy chlebszybki chleb