Bardzo proste, a zarazem wyjątkowe roladki z tortilli panierowane w prażonej cebulce. To zaskakujące połączenie smaków, które pokochacie już po pierwszym kęsie.
Te małe i kolorowe przekąski z tortilli idealnie sprawdzą się na spotkania ze znajomymi, rodzinne imprezy, czy inne tego typu okazje. Zapraszam do zapoznania się z przepisem. Jest bardzo prosty, a same roladki z tortilli ekspresowe w przygotowaniu.
ROLADKI Z TORTILLI W PRAŻONEJ CEBULCE – PRZEPIS
Składniki
- 2 tortille
- 1 opakowanie cienkich kabanosów
- 8 plastrów sera żółtego
- 6 liści sałaty lodowej
- 1/2 papryki czerwonej
- 200 g serka śmietankowego typu Almette
- 1/2 szklanki prażonej cebulki
Wykonanie
- Tortille rozkładamy na desce, smarujemy serkiem śmietankowym. Po 1/4 serka na tortille.
- Na posmarowane tortille wykładamy liście sałaty, plastry sera żółtego, pokrojoną w słupki paprykę oraz kabanosy. Tortille ciasno zwijamy w rulonik i owijamy folią spożywczą. Wstawiamy do lodówki na 20-30 minut.
- Po upływie czasu tortille smarujemy pozostałym serkiem i obtaczamy w prażonej cebulce. Następnie kroimy na roladki o grubości około 2 cm.

