Pasta z wędzonego łososia to pomysł na wyśmienity dodatek do pieczywa. Doskonale sprawdzi się na śniadanie lub kolację. Chrupiące grzanki lub kromki świeżego chleba z tą pyszną pastą na pewno podbiją kubki smakowe Twoje i Twojej rodziny.
Przepis na pastę z łososia jest bardzo prosty i nie wymaga wiele pracy. Składniki są proste i łatwo dostępne w każdym sklepie spożywczym. Jeśli uwielbiasz pasty kanapkowe, lub masz ochotę spróbować czegoś nowego, polecam wypróbować ten przepis.
PASTA Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA PRZEPIS
Składniki
- 100 g łososia wędzonego
- 1 ogórek świeży
- 1 łyżka soku z cytryny
- 150 g kremowego serka typu Almette
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Wędzonego łososia posiekaj nożem na mniejsze kawałeczki. Przełóż do miski.
2 Ogórka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w drobną kosteczkę. Dodaj do łososia i całość skrop sokiem z cytryny.
3. Kolejno dodaj serek śmietankowy. Całość dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj do połączenia.
4. Podawaj ze świeżym pieczywem.

