09/07/202409/07/2024 Twarogowe gofry 4.7 (39) Zapraszam do zapoznania się z przepisem na fantastyczne i super pyszne gofry twarogowe, które będą fajną alternatywą dla tradycyjnych gofrów. Dodatek twarogu sprawia, że gofry są wilgotne, bardzo delikatne i sycące. Przepis na twarogowe gofry jest banalnie prosty i szybki. Wystarczy wszystkie składniki połączyć, zmiksować i usmażyć w gofrownicy. TWAROGOWE GOFRY PRZEPIS Składniki / 6 sztuk 200 g twarogu półtłustego 100 ml mleka 2 jajka 2 łyżki cukru 80 g mąki 1 łyżka oleju Przygotowanie Do misy blendera przekładamy twaróg, jajka, mąkę, mleko, cukier i olej. Blendujemy na gładką masę. Gofrownicę dobrze nagrzewamy. Nakładamy porcję ciasta i smażymy przez około 7 minut. Gofry gofry podajemy z ulubionymi dodatkami. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4.7 / 5. Oddanych głosów: 39 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Przekąski gofrygofry z seremgofry z twarogiem