16/02/202416/02/2024 Sernik bez spodu 4.9 (8) Jeśli jesteście fanami serników, ten przepis jest dla was! Sernik bez spodu i bez zbędnych dodatków. Sama puszysta i wilgotna masa serowa, która smakuje rewelacyjnie. Do upieczenia sernika bez spodu potrzebujesz jedynie 5 prostych składników, które być może masz już swojej kuchni. Sernik nie opada i nie pęka. Idealny wypiek do popołudniowej filiżanki kawy czy herbaty. SERNIK BEZ SPODU PRZEPIS Czas przygotowania: 10 min. | Czas pieczenia: 80 min. | Liczba porcji: tortownica 20 cm Składniki 5 jajek 200 g cukru 0,5 kg sera z wiaderka 0,5 kg twarogu w kostce 1 budyń waniliowy bez cukru Przygotowanie Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej. 1. Twaróg w kostce zmiksować blenderem na gładką masę. Następnie dodać ser z wiaderka, cukier, budyń i jajka. Całość ponownie zmiksować do uzyskania jednolitej masy. 2. Masę przelać do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia o średnicy 20 cm. 3. Tortownicę owinąć dokładnie folią aluminiową od zewnątrz i przełożyć ją do większej blaszki, którą następnie należy zalać wrzątkiem (tzw. pieczenie w kąpieli wodnej). 4. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piec 80 minut, funkcja grzania góra-dół. 5. Po upieczeniu sernik studzić w lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4.9 / 5. Oddanych głosów: 8 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Wypieki puszysty sernikserniksernik bez spoduszybki sernik