27/12/202327/12/2023 Rogaliki z szynką i serem z ciasta francuskiego 5 (2) Rogaliki nie muszą kojarzyć nam się tylko ze słodkim wypiekiem, ponieważ możemy je również przygotować w wersji na słono! Rogaliki z szynką i serem z ciasta francuskiego to świetna przekąska na domowe imprezy lub kolację. Do ich przygotowania wykorzystujemy gotowe ciasto francuskie, dlatego robi się je ekspresowo. Najlepiej smakują na ciepło, chociaż zimne też są bardzo dobre. Polecam! ROGALIKI Z SZYNKĄ I SEREM Z CIASTA FRANCUSKIEGO PRZEPIS Składniki 1 płat ciasta francuskiego 12 plasterków żółtego sera 12 plasterków szynki ketchup 1 jajko czarnuszka do posypania Przygotowanie 1. Ciasto francuskie przekroić na pół, wzdłuż dłuższego boku. Następnie otrzymane kawałki podzielić na małe trójkąciki (takie jak na rogaliki). 2. Każdy z trójkątów posmarować odrobiną ketchupu, a następnie nałożyć plasterek sera i szynki. 3. Zwinąć w rogaliki i przełożyć na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. 4. Tak przygotowane rogaliki posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać czarnuszką. 5. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Przekąski przekąska z ciasta francuskiegorogaliki na słonorogaliki wytrawne