12/09/202312/09/2023 Kotlety z piersi kurczaka pod pyszną pierzynką 4.8 (6) Dziś mamy dla Was propozycję na pyszne kotlety z piersi kurczaka zapiekane pod pyszną pierzynką. Takie kotlety będą świetnie smakowały z gotowanymi ziemniaczkami i ulubioną surówką. Danie jest bardzo proste, smaczne i efektowne. Zapraszam na przepis! KOTLETY Z PIERSI KURCZAKA POD PYSZNĄ PIERZYNKĄ PRZEPIS Składniki podwójny filet z kurczaka (ok. 500 g) 1 łyżeczka przyprawy gyros 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej sól pieprz Panierka ok. 250 g płatków kukurydzianych 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka (rozmiar L) Pierzynka 150 g sera mozzarella 4 ogórki korniszony 2 łyżki majonezu Przygotowanie 1. Pierś z kurczaka myję, osuszam i kroję na mniejsze kawałki. Rozbijam tłuczkiem i przyprawiam przyprawami z obu stron. 2. Każdy kotlet panieruję kolejno w mące, jajku i rozgniecionych płatkach kukurydzianych. 3. Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. 4. Ogórki konserwowe i ser ścieram na tarce, przekładam do miski i dodaje majonez. Mieszam do połączenia składników. 5. Usmażone kotlety przekładam na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Na każdy kawałek wykładam porcję farszu i całość wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. 6. Zapiekam przez ok. 15 minut do roztopienia się sera. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4.8 / 5. Oddanych głosów: 6 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Dania główne kotletykotlety pod pierzynkąkotlety z piekarnika