09/03/202309/03/2023 Domowy paprykarz z makrelą 4.3 (8) Przepis na pyszny domowy paprykarz z makrelą, który bije na głowę wszystkie sklepowe gotowce! Domowy paprykarz to pyszne smarowidło na kanapki, które z łatwością przygotujesz w swoim domu. Skład oraz smak będzie o niebo lepszy niż gotowiec ze sklepu. W skład paprykarza wchodzi wędzona makrela, ryż, warzywa, przecier pomidorowy oraz przyprawy. Przygotowanie jest dziecinnie proste i nie zajmuje dużo czasu. Zapraszam do zapoznania się z przepisem na pyszny domowy paprykarz. DOMOWY PAPRYKARZ Z MAKRELĄ Składniki 250 g makreli wędzonej 100 g białego ryżu 1 marchewka 1 cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 szklanki bulionu 2 łyżki oleju roślinnego sól pieprz Przygotowanie 1. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu i odstawić do przestygnięcia. 2. Makrele oddzielić od ości i rozdrobnić widelcem. 3. Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę i zeszklić. Następnie dodać marchewkę startą na tarce o dużych oczkach. Wymieszać i smażyć ok 2-3 minuty. 4. Kolejno wlać bulion i gotować jeszcze ok. 10 minut. 5. Po upływie czasu dodać koncentrat pomidorowy, przyprawy, rybę oraz ugotowany ryż. Całość wymieszać i smażyć jeszcze przez ok. 5 minut. 6. Gotowy paprykarz można jeść zaraz po usmażeniu, na ciepło lub przestudzić i serwować na zimno. Smacznego! Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4.3 / 5. Oddanych głosów: 8 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Przekąski domowy paprykarzpaprykarz z makreląprzepis na paprykarz