06/09/202406/09/2024 Ciasto z jabłkami bez pieczenia 3.9 (19) Jabłka to doskonały dodatek do wielu ciast i deserów. Fantastycznie przełamują smak słodkich kremów i dodają orzeźwiającej nuty. Dziś mamy dla was przepis na pyszne ciasto z jabłkami bez pieczenia, które przygotujecie w kilka chwil. Deser świetnie wygląda, obłędnie smakuje i jest bardzo łatwy w wykonaniu. Polecam wypróbować! CIASTO Z JABŁKAMI BEZ PIECZENIA PRZEPIS Składniki 1,5 kg jabłek 20 podłużnych biszkoptów 2 galaretki brzoskwiniowe 200 ml wody 500 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy 150 g ciasteczek zbożowych 50 g roztopionego masła 1 łyżeczka cynamonu Przygotowanie Jabłka obieram i kroję w kotkę. Wrzucam na patelnię, wlewam wodę i chwilę duszę. Następnie dodaję cynamon i mieszam. Na koniec wsypuję 2 galaretki brzoskwiniowe, dokładnie całość mieszam i odstawiam do lekkiego stężenia. Na dnie formy (24×24 cm) wyścielonej papierem do pieczenia układam biszkopty. Na biszkopty wykładam mus jabłkowy. Śmietankę kremówkę ubijam na sztywno dodatkiem cukru pudru wymieszanego ze śmietan-fixem. Krem wykładam na mus jabłkowy. Ciasteczka zbożowe kruszę i łączę z rozpuszczonym masłem. Posypuję wierzch. Ciasto wstawiam do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 3.9 / 5. Oddanych głosów: 19 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Ciasta i Desery biszkoptyciasto bez pieczeniadeser z jabłkamijabłkaszarlotka