03/11/202503/11/2025 Ciasto przekładane bez pieczenia 4.9 (381) Ciasto przekładane bez pieczenia – szybki i pyszny deser na każdą okazję Jeśli marzysz Wam się słodki deser, który przygotujecie w kilka chwil i bez użycia piekarnika, to ciasto przekładane bez pieczenia będzie strzałem w dziesiątkę! To idealna propozycja dla zabieganych lub tych, którzy nie lubią piec, a chcą zachwycić rodzinę i gości pysznym domowym ciastem. Ten deser bez pieczenia składa się z kilku warstw, delikatnych herbatników, aksamitnego kremu śmietankowego i pysznej polewy czekoladowej. Dzięki temu jest nie tylko efektowny, ale też wyjątkowo smaczny i prosty w przygotowaniu. Ciasto przekładane najlepiej smakuje po kilku godzinach w lodówce – wtedy herbatniki miękną, a masa idealnie tężeje. To ciasto, które zawsze się udaje i znika z talerzy w mgnieniu oka. CIASTO PRZEKŁADANE BEZ PIECZENIA – PRZEPIS Składniki 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone ok. 80 herbatników kakaowych 2 łyżki cukru pudru Polewa 100 ml śmietanki kremówki 100 g gorzkiej czekolady biała czekolada do dekoracji Wykonanie Schłodzoną śmietankę kremówkę przelać do miski, dodać mascarpone oraz cukier puder. Całość ubić na puszystą masę. Formę 24×24 cm wyścielić papierem do pieczenia. Na spód ułożyć warstwę herbatników, na nie przełożyć porcję kremu śmietankowego, przekładać do wyczerpania składników. Czekoladę połączyć w kąpieli wodnej ze śmietanką kremówką. Wyłożyć na wierzch ciasta i udekorować białą czekoladą. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4.9 / 5. Oddanych głosów: 381 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Ciasta i Desery ciasto bez pieczeniaciasto bez pieczenia na herbatnikachciasto na herbatnikachciasto przekładane bez pieczeniaprzepis na ciastoszybkie ciasto