11/07/202411/07/2024 Brownie 4.8 (17) Zapraszam do zapoznania się z przepisem na przepyszne brownie, czyli mocno czekoladowe ciasto, które przygotujecie z 5 prostych i łatwo dostępnych składników. Ciasto jest wilgotne, delikatne, wręcz rozpływa się w ustach. Dodatkowo brownie jest banalnie proste w przygotowaniu, dlatego tym bardziej polecamy przygotować je samodzielnie w domu. BROWNIE PRZEPIS Składniki 100 g mąki pszennej 200 g czekolady deserowej 1 kostka masła 150 g cukru 3 jajka Przygotowanie W rondelku rozpuść masło z czekoladą i odstawić do przestygnięcia. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie cały czas mieszając, stopniowo dolewać rozpuszczoną czekoladę z masłem. Na koniec dodać mąkę i całość wymieszać do połączenia składników. Ciasto przełożyć do formy wyścielonej papierem do pieczenia o wymiarach 24×24 cm. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) przez 20-25 min. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4.8 / 5. Oddanych głosów: 17 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Ciasta i Desery brownieciasto czekoladoweczekolada