Sałatka z szynką i selerem konserwowym to doskonałe danie na każdą okazję. Można ją przygotować na obiad, kolację czy imprezę ze znajomymi. Jest pyszna, pożywna i z pewnością posmakuje każdemu.
Przepis na sałatkę z szynką i selerem konserwowym jest bardzo prosty i szybki. Składniki nie są wyszukane i łatwo dostępne w każdym sklepie spożywczym. To co wyróżnia tą sałatkę to jej wyrazisty smak. Wszystkie składniki idealnie do siebie pasują i razem smakują doskonale!
SAŁATKA Z SZYNKĄ I SELREM KONSERWOWYM PRZEPIS
Składniki
- 1 słoiczek selera konserwowego
- 4 jajka
- 200 g szynki
- 150 g żółtego sera
- 1 mały por
- 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
Sos
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę.
2. Szynkę oraz żółty ser również pokroić w kosteczkę.
3. Selera konserwowego oraz kukurydzę odsączyć z zalewy.
4. Pora pokroić w półkrążki.
5. Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.
6. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać przygotowany sos i wymieszać.
Smacznego!

