06/03/2024 Surówka z kapusty pekińskiej 3 (5) Szybka i bardzo łatwa w wykonaniu surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i cebuli. Pyszna, pełna witamin, lekka i aromatyczna. Idealny dodatek do obiadu lub dań z grilla. Jest gotowa do jedzenia od razu po przygotowaniu. SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ PRZEPIS Składniki 1/2 główki kapusty pekińskiej 2 marchewki 1 cebula biała 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka octu winnego 1/2 łyżeczki cukru sól pieprz Przygotowanie 1. Kapustę drobno posiekaj i wrzuć do miski. 2. Marchewki zetrzyj na tarce o dużych oczkach, cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Składniki przełóż do kapusty. 3. Kolejno dodaj jogurt, majonez, ocet winny, musztardę, sok z cytryny, cukier, sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszaj. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 3 / 5. Oddanych głosów: 5 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Sałatki surówkasurówka do obiadusurówka na grilla