07/09/202307/09/2023 Sałatka z jajkiem i selerem konserwowym 4 (7) Prosta, smaczna i niedroga sałatka z jajkiem i selerem konserwowym. Propozycja, która doskonale sprawdzi się na kolację lub na lunch. Jest pożywna, sycąca i pełna smaku. Składniki są proste i łatwo dostępne, a samo przygotowanie sałatki nie zajmie więcej niż 20 minut. Polecam! SAŁATKA Z JAJKIEM I SELEREM KONSERWOWYM PRZEPIS Składniki 5 jajek 1 słoiczek selera konserwowego 1 słoiczek cebulki perłowej marynowanej 250 g szynki w kawałku 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 1 cebula czerwona 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu sól pieprz Przygotowanie 1. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. 2. Szynkę oraz czerwoną cebulę również pokroić w kosteczkę. 3. Cebulkę perłową, selera oraz kukurydzę odsączyć z zalewy. 4. Majonez wymieszać z jogurtem, solą i pieprzem. 5. Przygotowane składniki przełożyć do miski, dodać sos i wymieszać. Całość można udekorować szczypiorkiem. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4 / 5. Oddanych głosów: 7 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Sałatki sałatka na kolacjęsałatka na lunchsałatka z jajkiemsałatka z selerem