08/07/202408/07/2024 Sałatka obiadowa 4.8 (40) Sałatka obiadowa to połączenie prostych i kolorowych warzyw w towarzystwie delikatnego sosu. Idealnie nada się do obiadu, a także do dań i przekąsek z grilla. Sałatka jest bardzo lekka, delikatna i szybka w przygotowaniu. Zapraszam do zapoznania się z przepisem. Z pewnością podkreśli smak każdego dania! SAŁATKA OBIADOWA – PRZEPIS Składniki 2 niewielkie pomidory 150 g sera feta 80 g roszponki 1 ogórek gruntowy pół pęczka szczypiorku świeża pietruszka Sos 1 łyżeczka miodu 2 łyżki oliwy 2 łyżki octu balsamicznego pieprz sól Wykonanie Ser feta kroimy w kosteczkę. Pomidorki kroimy w pół plastry, ogórka w ćwierćplastry. Szczypiorek oraz natkę pietruszki drobno siekamy. Składniki na sos mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy, polewamy sosem, ponownie mieszamy. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4.8 / 5. Oddanych głosów: 40 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Sałatki lekka sałatkaprzepis na sałatkęsałatkasałatka do grillasałatka do obiadusałatka obiadowaszybka sałatka