29/04/202429/04/2024 Rabarbarowe deserki z bitą śmietaną 4.2 (5) Rabarbarowe deserki z bita śmietaną to prawdziwa uczta dla podniebienia! Połączenie lekko kwaśnych owoców z delikatną słodyczą śmietanki i chrupiącymi ciasteczkami zbożowymi to strzał w dziesiątkę! Przepis na deserki z rabarbarem jest niesamowicie prosty a same deserki ekspresowe w przygotowaniu. Idealnie sprawdzą się na rodzinne spotkania, domowe imprezy czy słodka przekąska w ciągu dnia! Zapraszam na przepis! RABARBAROWE DESERKI Z BITĄ ŚMIETANĄ – PRZEPIS Składniki 200 g ciasteczek zbożowych 2 jabłka 4-5 łodyg rabarbaru 1 łyżka cukru wanilinowego 330 ml śmietanki kremówki 1 śmietan fix (opcjonalnie) 1 łyżka cukru pudru mini beziki (10 sztuk) 2 garści prażonych migdałów kilka kostek czekolady do dekoracji Wykonanie Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Rabarbar umyć i pokroić w plastry. Owoce przełożyć na patelnię, dodać cukier wanilinowy i podgrzewać, aż powstanie mus. Odstawić do przestygnięcia. Ciasteczka zbożowe pokruszyć. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na puszystą pianę z dodatkiem cukru pudru, wymieszanego z śmietan-fix. Na spód pucharków wyłożyć pokruszone ciasteczka, następnie mus owocowy, a na wierzch bitą śmietanę. Całość udekorować prażonymi migdałami i czekoladą. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4.2 / 5. Oddanych głosów: 5 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Ciasta i Desery deserkideserki w pucharkudeserki z bitą śmietanądeserki z owocamideserki z rabarbaremprzepis na deserkirabarbarowe deserki