11/04/202311/04/2023 Pasta z wędzonego łososia 5 (2) Pasta z wędzonego łososia to pomysł na wyśmienity dodatek do pieczywa. Doskonale sprawdzi się na śniadanie lub kolację. Chrupiące grzanki lub kromki świeżego chleba z tą pyszną pastą na pewno podbiją kubki smakowe Twoje i Twojej rodziny. Przepis na pastę z łososia jest bardzo prosty i nie wymaga wiele pracy. Składniki są proste i łatwo dostępne w każdym sklepie spożywczym. Jeśli uwielbiasz pasty kanapkowe, lub masz ochotę spróbować czegoś nowego, polecam wypróbować ten przepis. PASTA Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA PRZEPIS Składniki 100 g łososia wędzonego 1 ogórek świeży 1 łyżka soku z cytryny 150 g kremowego serka typu Almette sól pieprz Przygotowanie 1. Wędzonego łososia posiekaj nożem na mniejsze kawałeczki. Przełóż do miski. 2 Ogórka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w drobną kosteczkę. Dodaj do łososia i całość skrop sokiem z cytryny. 3. Kolejno dodaj serek śmietankowy. Całość dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj do połączenia. 4. Podawaj ze świeżym pieczywem. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Przekąski pasta do chlebapasta kanapkowapasta na kanapki