22/05/202322/05/2023 Naleśniki z pieczarkami porem i serem 3.6 (11) Naleśniki z pieczarkami, porem i serem żółtym to pyszne danie, które musicie wypróbować! Szykuje się je naprawdę szybko, a ich smak jest nie do opisania! Podsmażone na masełku i lekko zarumienione, stają się jeszcze bardziej aromatyczne! Takie naleśniki z pieczarkami, porem i serem żółtym to idealna alternatywa dla tradycyjnych krokietów. Moim zdaniem, że są nawet smaczniejsze, niż krokiety. Sprawdźcie sami, zapraszam na przepis! PRZEPIS NA NALEŚNIKI Z PIECZARKAMI POREM I SEREM Składniki 1 szklanka mąki pszennej 250 ml mleka 3/4 szklanki wody gazowanej 2 jajka rozmiar L 2 łyżki oleju roślinnego szczypta soli 500 g pieczarek 1 por 200 g sera żółtego sól pieprz Wykonanie Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy jajka, wlewamy mleko, wodę, olej oraz dodajemy szczyptę soli. Całość mieszamy za pomocą trzepaczki lub miksera. Ciasto na naleśniki odstawiamy na kilka minut, by odpoczęło a następnie smażymy naleśniki. Pieczarki myjemy i kroimy w kosteczkę, pora w półkrążki. Na patelni roztapiamy masło, przekładamy pora oraz pieczarki. Całość podsmażamy, pod koniec doprawiając solą oraz pieprzem. Podsmażone pieczarki z porem odstawiamy do lekkiego przestygnięcia, a następnie dodajemy starty na tarce ser żółty. Przygotowany farsz nakładamy na naleśniki, dwa boki składamy do środka i zwijamy w rulonik. Tak przygotowane naleśniki podsmażamy na niewielkiej ilości masła. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 3.6 / 5. Oddanych głosów: 11 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Dania główne domowe naleśnikinaleśniki na słononaleśniki z pieczarkaminaleśniki z pieczarkami i poremnaleśniki z poremprzepis na naleśniki