19/06/202319/06/2023 Kostka czekoladowa 5 (1) Kostka czekoladowa to niezwykle prosty i smaczny deser o miękkiej konsystencji i maślanym smaku. Choć wygląda niepozornie, jest tak pyszny, że nie można przestać się nim zajadać. Kostka czekoladowa jest bardzo łatwa w przygotowaniu i składa się zaledwie z 3 składników! Jakich? Zapraszam do zapoznania się z przepisem. KOSTKA CZEKOLADOWA PRZEPIS Składniki 300 g czekolady gorzkiej 100 g masła 350 ml skondensowanego mleka słodzonego Przygotowanie 1. W rondelku rozpuszczamy masło. Następnie wlewamy mleko skondensowane i mieszamy do połączenia. 2. Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i przekładamy do rozpuszczonego masła z mlekiem skondensowanym. Całość podgrzewamy na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści i powstanie jednolita masa. Opcjonalnie możemy dodać szczyptę soli. 3. Naczynie o wymiarach 20×15 cm wykładamy folią spożywczą. 4. Przestudzoną masę czekoladową przelewamy do naczynia i całość umieszczamy w lodówce na ok. 2 godziny. Po tym czasie deser wyjmujemy z formy i kroimy w grubą kostkę. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Ciasta i Desery deser czekoladowydeser z 3 składnikówkostka czekoladowa