10/11/202310/11/2023 Gnocchi ze szpinakiem i pomidorami 0 (0) Gnocchi ze szpinakiem i pomidorkami to super pomysł na pyszny i szybki obiad. Całe danie można przygotować w 15 minut! Można je zaserwować nie tylko na obiad, ale także na kolację. Idealnie sprawdzi się na romantyczny wieczór we dwoje, zapraszam na przepis! Danie jest bez mięsa z pysznym i kremowym sosem! Jest pyszne i sycące. Zapraszam na przepis! GNOCCHI ZE SZPINAKIEM – PRZEPIS Składniki 1/2 słoika suszonych pomidorów 250 g gnocchi 150 g świeżego szpinaku 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 mała gruszka 100 ml słodkiej śmietanki 18% 100 ml mleka 100 g sera gorgonzola 1 łyżka oliwy 1 garść orzeszków ziemnych szczypta pieprzu szczypta chilli Wykonanie Gnocchi gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek kroimy w plasterki. Na rozgrzaną z odrobiną oliwy patelnię przekładamy cebulę i czosnek i podsmażamy. Po chwili dodajemy szpinak i dusimy kilka minut. Suszone pomidory kroimy w paseczki, gruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Oba składniki przekładamy na patelnię i dusimy kilka minut. Gorgonzolę kroimy w kostkę, przekładamy na patelnię. Śmietankę mieszamy z mlekiem, wlewamy na patelnię, podgrzewamy kilka minut, by sos nieco zgęstniał. Pod koniec dodajemy szczyptę pieprzu oraz chilli. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Dania główne gnocchignocchi ze szpinakiemkolacje na ciepłoobiadobiad w 15 minutpomysł na obiadszybki obiad