20/03/202420/03/2024 Roladki z tortilli w panierce koperkowej 5 (8) Roladki z tortilli to świetna przekąska na każdą okazję, bez wyjątku! Każdy je uwielbia, są bardzo proste w przygotowaniu i pięknie prezentują się na stole. Przepisów i pomysłów na roladki z tortilli jest mnóstwo. Można je przygotować na wiele różnych sposobów, przez co mamy pewność, że nigdy nam się nie znudzą. Tym razem przygotowałam roladki z tortilli w panierce koperkowej z łososiem i świeżym ogórkiem. Idealnie sprawdzą się na święta Wielkanocne, a także inne okazje. Zapraszam na przepis! ROLADKI Z TORTILLI W PANIERCE KOPERKOWEJ – PRZEPIS Składniki 200 g serka śmietankowego typu Almette 1 ogórek świeży 200 g łososia wędzonego na zimno 4 gałązki kopru 2 tortille Wykonanie Tortille rozłożyć na blacie i posmarować serkiem śmietankowym. Trochę serka pozostawić na później, do posmarowania tortilli z wierzchu. Na posmarowanych serkiem tortillach ułożyć łososia. Ogórka obrać, pokroić wzdłuż w ćwiartki. Ułożyć na tortilli. Tortille zwinąć w rulonik, owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie rozwinąć z folii, posmarować odłożonym wcześniej serkiem i posypać posiekanym koperkiem. Gotowe tortille pokroić na roladki. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 8 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Przekąski przekąski z tortilliroladki na Wielkanocroladki z tortilli w koperkuroladki z tortilli w panierce koperkowejroladki z tortilli z łososiemroladki z tortilli z ogórkiem