23/08/202323/08/2023 Ciasto herbatnikowe 3.5 (4) Ciasto herbatnikowe to idealna propozycja na szybki deser do popołudniowej kawy czy herbaty. Nie dość, że smakuje obłędnie to jeszcze przygotujesz je w kilkanaście minut! Ciasto składa się z herbatników maślanych i kakaowych przełożonych kremem śmietankowym oraz masą krówkową. Wierzch zdobią orzeszki ziemne, które dodają ciastu chrupkości. Polecam! CIASTO HERBATNIKOWE PRZEPIS Składniki herbatniki kakaowe (36 szt.) herbatniki maślane (24 szt.) śmietanka kremówka 30% (500 ml) śmietan-fix (1 szt.) masa krówkowa (4 łyżki) cukier puder (2 łyżki) orzeszki ziemne (1 szklanka) Przygotowanie 1. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem na gęsty krem. 2. Formę o wymiarach 20×20 cm wyścielić papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć warstwę herbatników kakaowych i rozprowadzić warstwę masy śmietankowej. 3. Masę przykryć warstwą herbatników maślanych. Następnie znów masa, herbatniki kakaowe, masa, herbatniki maślane, masa i na koniec herbatniki kakaowe. 4. Wierzch posmarować masą krówkową i posypać orzeszkami. 5. Gotowe ciasto wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 3.5 / 5. Oddanych głosów: 4 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Ciasta i Desery ciasto bez pieczeniaciasto na herbatnikachdeserszybkie ciasto