14/01/202514/01/2025 Sałatka z pieczarkami marynowanymi i jajkiem 5 (175) Sałatka z pieczarkami marynowanymi i jajkiem to idealna propozycja na każdą okazję – zarówno na co dzień jak i na święta czy domowe imprezy. Łączy w sobie delikatność jajek, intensywny smak marynowanych pieczarek oraz lekkość świeżych warzyw. Sałatka z pieczarkami marynowanymi jest prosta w przygotowaniu, a jednocześnie pełna smaku, który zadowoli nawet najbardziej wymagających gości. Dzięki swojej uniwersalności, stanowi pyszną przekąskę na imprezach i nie tylko. Przekonajcie się, jak łatwo można przygotować coś pysznego i efektownego! SAŁATKA Z PIECZARKAMI MARYNOWANYMI I JAJKIEM – PRZEPIS Składniki 300 g ulubionej szynki 150 g sera żółtego 5 jajek 1 mały por 4 ogórki konserwowe 10 pieczarek marynowanych 1 mała puszka kukurydzy 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sól pieprz Wykonanie Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kosteczkę. Szynkę, ser żółty i ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Pieczarki marynowane odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Pora pokroić w półkrążki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem. Wszystkie składniki na sałatkę przełożyć do miski i wymieszać. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 175 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Sałatki przepis na sałatkęsałatka na imprezęsałatka na świętasałatka z jajkiemsałatka z pieczarkami marynowanymisałatka z poremsałatka z szynkąszybka sałatka