22/02/202323/02/2023 Prosty sernik bez spodu 4.3 (8) Sernik to ciasto idealne na każdą okazję. Przygotowujemy je na święta, urodziny, spotkania rodzinne, a także bez okazji – do popołudniowej kawy czy herbaty, gdy najdzie nas ochota na słodkie. Dziś mam dla Was przepis na prosty sernik bez spodu, który zawsze wychodzi i zawsze wszystkim smakuje. Do jego przygotowania wystarczy zaledwie 5 prostych składników, które dostaniecie w każdym sklepie spożywczym. Polecam wypróbować, ponieważ sernik z tego przepisu jest bardzo delikatny, kremowy i co najważniejsze bardzo łatwy w przygotowaniu! PROSTY SERNIK BEZ SPODU PRZEPIS Składniki 1 wiaderko twarogu sernikowego mielonego (1 kg) 5 jajek (temp. pokojowa) 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (530 g) 2 budynie śmietankowe bez cukru szczypta soli Przygotowanie 1. Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywno z dodatkiem soli. 2. W osobnej misce umieść twaróg sernikowy, budynie, żółtka oraz mleko skondensowane. Zmiksuj do połączenia składników. 3. Do masy serowej przełóż ubite białka i całość delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką. 4. Masę przelej do blaszki (24 cm x 24 cm) wyścielonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piecz przez 40 min. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 140 stopni i piecz kolejne 40 minut. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4.3 / 5. Oddanych głosów: 8 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Ciasta i Desery serniksernik bez spodusernik z wiaderkaszybki sernik