12/02/202312/02/2023 Gofry wytrawne z szynką i serem 5 (1) Gofry wytrawne z szynką i serem to świetna alternatywa dla tradycyjnych gofrów na słodko. Doskonale sprawdzą się na śniadanie, kolację czy obiad i zasycą na dłużej. Będą także fajnym pomysłem na imprezową przekąskę. Gofry w takiej wersji smakują wyśmienicie, są chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Przepis na gofry z szynką i serem jest bardzo prosty i szybki. Składniki nie są wyszukane i znajdą się z pewnością w wielu domach. GOFRY WYTRAWNE Z SZYNKĄ I SEREM PRZEPIS Czas przygotowania: 10 minut | Czas pieczenia: 5 minut | Liczba porcji: 4 Składniki 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka oleju 1/2 szklanki mleka 1 jajko 150 g szynki drobiowej 150 g żółtego sera 1 mała cebulka 3 łyżki kukurydzy 1/2 łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie 1. Do miski wsyp mąkę, wbij jajko oraz dodaj proszek do pieczenia, mleko, olej, sól. Wymieszaj przy pomocy miksera do uzyskania jednolitej konsystencji. 2. Następnie dodaj pokrojony w kostkę ser, szynkę, cebulkę i kukurydzę. Całość przemieszaj za pomocą łyżki. 3. Gofrownicę nagrzej do maksymalnej mocy, posmaruj cienko olejem i wylej porcję ciasta. 4. Piecz gofry na złoty kolor (moja gofrownica potrzebowała 5 minut). Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Dania główne gofrygofry na słonogofry z szynką i seremwytrawne gofry