Lekka, smaczna i kolorowa sałatka na grilla i do obiadu. To nasza ulubiona sałatka, która każdemu smakuje i pasuje do wszystkiego. Sałatka znika w mgnieniu oka!
Ta prosta sałatka jest naprawdę bardzo smaczna, idealnie podkreśla smak przekąsek z grilla, a także świetnie nada się do niedzielnego obiadku. Zapraszam na przepis!
SAŁATKA NA GRILLA I DO OBIADU – PRZEPIS
Składniki
- 1 główka sałaty masłowej
- 100 g sera feta
- 10 pomidorków koktajlowych
- 1 duży ogórek świeży
- 1 cebula czerwona
- 1/2 puszki kukurydzy
- pęczek szczypiorku
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka majonezu
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Sałatkę myjemy, osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Następnie rwiemy na mniejsze kawałki.
- Ogórka obieramy i kroimy w plastry, pomidorki koktajlowe przekrawamy na połówki.
- Cebulę kroimy w piórka, szczypiorek drobno siekamy.
- Kukurydzę odsączamy z zalewy, ser feta kroimy w kosteczkę.
- Jogurt naturalny mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z cytryny, majonezem, solą oraz pieprzem.
- Przygotowane składniki przekładamy do miski, dodajemy przygotowany sos, mieszamy.
