17/02/202317/02/2023 Pasta z tuńczyka i selera 5 (1) Pasty kanapkowe to znakomity sposób na urozmaicenie codziennych kanapek. Są świetną alternatywą dla serów, szynek oraz innych dodatków, które zwykle układamy na naszych kromeczkach. Ich ogromną zaletą jest również krótki czas przygotowania – wystarczy jedynie połączyć kilka składników i pyszne smarowidło gotowe. Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszną pastę z tuńczyka i selera. Pasta jest bardzo smaczna, aromatyczna i sycąca. Polecam wypróbować! PASTA Z TUŃCZYKA I SELERA PRZEPIS Składniki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (170 g) 3 jajka 2 łodygi selera naciowego 3 łyżki majonezu sól pieprz Przygotowanie 1. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek, kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki. 2. Tuńczyka dokładnie odsączamy z zalewy i wrzucamy do miseczki z jajkami. Całość rozdrabniamy przy użyciu widelca. 3. Selera kroimy na drobne kawałeczki. Przekładamy do pozostałych składników, dodajemy majonez i całość mieszamy doprawiając solą oraz pieprzem. 4. Gotową pastą smarujemy pieczywo. Smacznego! Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Przekąski pasta do chlebapasta kanapkowapasta na kanapkipasta z tuńczykiem