04/08/202304/08/2023 Ciasto poduszkowiec 3.7 (3) Ciasto poduszkowiec, czyli sernik zatopiony w cieście czekoladowym to niezwykle proste do zrobienia ciacho, które po upieczeniu wygląda wręcz zjawiskowo. Przygotujecie je w zaledwie 20 minut + czas pieczenia. Fajnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Idealnie sprawdzi się do popołudniowej kawy czy herbaty. CIASTO PODUSZKOWIEC PRZEPIS Składniki Ciasto: 220 g mąki pszennej tortowej 5 jajek 180 g cukru 4 łyżeczki kakao 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 500 g sera z wiaderka 1 opakowanie budyniu waniliowego 100 g cukru Przygotowanie Ciasto Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Następnie wlać olej, wodę. Zmiksować. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao wymieszać i dodać do masy jajecznej. Całość krótko zmiksować na niższych obrotch tylko do połączenia. Masę przelać do blaszki (24×24 cm) wyścielonej papierem do pieczenia. Masa serowa Ser zmiksować z budyniem i cukrem. Następnie masę przełożyć do woreczka, odciąć końcówkę i wycisnąć na ciasto, tworząc kratkę. Tak przygotowane ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez ok. 50 minut, do sychego patyczka. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 3.7 / 5. Oddanych głosów: 3 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Ciasta i Desery ciasto czekoladoweciasto poduszkowiecciasto z serem