26/04/202326/04/2023 Ciasto francuskie z pieczarkami 5 (3) Ciasto francuskie z pieczarkami to ekspresowa i łatwa w przygotowaniu przekąska, która doskonale sprawdzi się na domowe imprezy lub na ciepłą kolację. Smakołyk ciekawie prezentuje się na stole i jeszcze lepiej smakuje! Ciasto francuskie z pieczarkami można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno – samodzielnie lub np. z sosem czosnkowym lub ketchupem. Jeśli lubicie szybkie i smaczne przekąski, polecam wypróbować ten przepis na ciasto francuskie z pieczarkami. CIASTO FRANCUSKIE Z PIECZARKAMI PRZEPIS Składniki 1 opak. ciasta francuskiego ok. 500 g pieczarek 1 większa cebula sól pieprz 1 jajko Przygotowanie 1. Cebulę pokrój w kosteczkę i zeszklij na łyżce masła. 2. Pieczarki umyj, pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do cebuli. Duś do momentu, aż odparuje z nich woda i pieczarki zmniejszą swoją objętość. Pod koniec dopraw całość solą i pieprzem. 3. Ciasto francuskie pokrój na kwadraty o boku ok. 10 cm. Na każdy z nich nałóż porcję pieczarek i sklej brzegi, tworząc trójkąciki. Rogi dociśnij widelcem. Wierzch delikatnie ponacinaj nożem. 4. Tak przygotowane paszteciki przełóż na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Każdy posmaruj roztrzepanym jajkiem. 5. Całość wstaw do piekarnika i zapiekaj przez ok. 15 minut, w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 3 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Przekąski ciasto francuskie z pieczarkamiimprezowa przekąskaprzekąski z ciasta francuskiego